Handgemaakte-producten-rechtstreeks-uit-Haïti-geïmporteerd

Over ons

Door persoonlijke en nauwe contacten worden alle producten van D.D. Creatives rechtstreeks vanuit Haïti geïmporteerd. De producten komen van organisatie die eerlijk met hun personeel omgaan. Doordat ze hun personeel echte vaardigheden aanleren hebben ze niet alleen nu, maar ook in de toekomst, meer kansen. De producten worden allemaal handgemaakt.  De vaardigheden om deze producten met de hand te maken worden, met name door massa productie, steeds zeldzamer. Elk product is echt uniek doordat ze allemaal handgemaakt zijn. Dit zie je bij de emaille mokken bijvoorbeeld terug in het schilderwerk en bij de metal art producten in de afrondingen. Om de producten met de hand te kunnen maken wordt er gebruik gemaakt van dikker materiaal ten opzichte van massa productie. Dit maakt alles nog onverwoestbaarder en daardoor zijn alle producten prima als binnen- en buitendecoratie te gebruiken. We zijn erg blij met onze klanten en waarderen je mening en suggesties. Ga naar de pagina. Neem contact met ons op en vertel ons wat we goed doen en wat we kunnen verbeteren. Stephanie Labrousse Kelly van Mil

Over Haïti

Haïti is een eilandstaat in de Caraïbische Zee. Haïti vormt samen met de Dominicaanse republiek het eiland Hispaniola. Er wonen 10 miljoen inwoners, de hoofdstad is Port-au-Prince en er wordt Frans en Haïtiaanse Creools gesproken. In 1804 werd Haïti onafhankelijk van de Franse.  Deze revolutie is de enige succesvolle slavenopstand in de geschiedenis. Haïti werd het eerste onafhankelijk land in Latijns-Amerika en is het eerste postkoloniale zwarte land ter wereld. Tegenwoordig behoort Haïti tot één van de armste landen ter wereld, is het land politiek instabiel en is het de laatste jaren door vele natuurrampen getroffen. Door een aardbeving in het begin van 2010 werd een groot gedeelte van het land verwoest en vielen er naar schatting meer dan 200.000 slachtoffers. De hoofdstad Port-au-Prinze werd hierbij het zwaarste getroffen. Nu, 8 jaar later, is het land hiervan nog steeds niet volledig hersteld. Haïti heeft van alle Caribische eilanden de meeste bergen. Het landschap is zeer variërend, er zijn witte stranden met palmbomen, prachtige watervallen, tropische bossen en diepe grotten. Echter is er, tot groot contrast met buurlanden, in Haïti vrijwel geen toerisme. Dit komt met name door de economische status en de politieke instabiliteit. De Haïtiaanse cultuur is een afspiegeling van haar unieke geschiedenis met Franse, Afrikaanse, Spaanse en Indiaanse invloeden. Kunst heeft altijd diep in de Haïtiaanse cultuur en identiteit gezeten. Kunst is echt een middel om haar unieke geschiedenis en erfgoed aan de buitenwereld te laten zien.
De behoefte om dit aan de buitenwereld te willen laten zien komt deels doordat er in de media voornamelijk een zeer negatief beeld van het land wordt neergezet. Door kunst en vakmanschap probeert Haïti zich te laten zien. Het is een klein eiland vol gelukkige, gastvrije en hoopvolle mensen!