Geplaatst op Geef een reactie

How its made – Kralen

Algemeen

Al onze accessoires worden volledig handgemaakt in Haïti. De kralen worden gemaakt van klei verworven in Haïti. De klei wordt tot kleine bolletjes gerold om vervolgens met de hand geschilderd te worden. Een andere methode dit gebruikt wordt is het hergebruiken van kartonnen verpakkingen. Deze worden opgerold om vervolgens tot kleine bolletjes te worden geknipt. Door een speciale behandeling wordt het vervolgens zeer gehard. De onderzetters worden zelf volledig uit gerestyled kartonnen verpakkingen gemaakt.

HOW IT'S MADE; Kralen

Gebruik

Alle armenband zijn voorzien van een elastiek. Hierdoor past het om vrijwel iedere pols. Verder is het door de tijdloze stijl ook een ideaal cadeau. 

Eigenschappen

Alle producten worden gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen. Dit wordt gedaan bij organisatie in Haïti die eerlijk met hun personeel omgaan. Hierdoor koop je niet alleen een prachtig product. Je geeft hiermee de maker van het product ook nog eens kans op een betere toekomst. Producten die van alle kanten goed voelen dus!

Hoe wordt het gemaakt

  1. De kettinkjes bestaan uit één of twee soorten kralen. De kleikralen worden gemaakt van klei dat ook in Haïti wordt verworven. De klei wordt eerst tot kleine bolletjes gerold en op een stok geregen. Dit heef als voordeel dat er direct een gat in de bolletjes wordt gemaakt waardoor het later aan de ketting geregen kan worden. En dit maakt het makkelijk bij het schilderen later in het proces.
  2. De kleibolletjes worden te drogen gelegd waarna ze met de hand worden geschilder in diverse kleuren.
  3. Afhankelijk van de soort verf worden ze vervolgens afgebakken in een oven of de zon doet dit werk.
  4. De papieren kralen worden gemaakt van gebruikte karten verpakken. De verpakkingen worden tot dunnen stroken gesneden en vervolgens heel strok opgerold om een stokje.
  5. Deze worden vervolgens behandeld met lijm en in de zon te drogen gelegd. Hierdoor worden ze zeer hard en is het nog moeilijk voor te stellen dat het gemaakt is van karton.
  6. De kralen worden vervolgens met een blanke lak geschilderd voor een glanzend effect.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.