Geplaatst op 1 reactie

How it’s made – Metal Art

Algemeen

De metal art producten worden gemaakt van gebruikte olievaten. Door dit gebruik is het een zeer duurzaam product. Alles wordt gemaakt met slechts een hamer en een aantal diverse beitels. Het kost dan ook jaren om dit ambacht te leren. Als de producten goed van dichtbij bekijkt kun je werkelijk elke hamerslag zien. Hierdoor is elk stuk absoluut uniek en zijn er nooit twee hetzelfde.

HOW IT'S MADE; Metal Art

Gebruik

Alle metal art producten zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik als decoratie. Ook is het metaal vrijwel onbreekbaar en is het gemakkelijk op te hangen.

Eigenschappen

Buiten dat de Metal Art producten er uiteraard prachtig uitzien hebben ze nog aantal andere voordelen. Doordat het 100% gemaakt is van gebruikte olievaten is het de ultieme vorm van hergebruik. Dit maakt het een zeer duurzaam product. Ook is het er licht waardoor het gemakkelijk te monteren is. Tot slot kan het zowel binnen al buiten opgehangen worden zonder dat je het zelf hoeft te behandelen.

Hoe wordt het gemaakt

  1. Om de metal art producten te maken worden er oude gebruikte olievaten verzameld. Deze worden schoongemaakt en opengeknipt om ze tot één grote plaat uit te rollen.
  2. Vervolgens wordt het design op de plaat getekend door middel van een kartonnen mal.
  3. Met een hamer en beitel worden de buitenlijnen van elk design losgesneden.
  4. Diverse andere beitels worden gebruikt om verschillende lijnen en motieven binnen het design aan te brengen. Als je van dichtbij kijkt kun je goed zien hoe elk puntje, wat uiteindelijke een lijn vormt, één slag met de beitel is geweest. Stel je maar is voor hoeveel slagen dat per item is!
  5. Daarna wordt het metaal opgepoetst met verschillende polijst stenen, borsten en schuurpapier dat het metaal volledig glimt. Als laatste wordt het item behandeld met een beschermende lak en klaar!

One thought on “How it’s made – Metal Art

  1. Wat mooi, deze kunstwerken van oud metaal. Metaal is een prachtig materiaal met sterke eigenschappen en het leent zich ook goed voor recycling en hergebruik. Naast verpakkingsmaterialen of bouwmaterialen kan je er ook kunst van maken, zoals hier. Gaaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.